Damla Sulama Yöntemi

 Damla sulama, suyun merkezi bir noktadan yavaş yavaş damlamasına izin vererek bitkilerin sulanması yöntemidir. Tarım ve bahçecilikte bitkileri sulamak için en yaygın yöntemdir.

Damla sulama, bitkileri sulamak için en popüler yöntemlerden biridir. Su tasarrufu, yüzey akışı ve buharlaşmayı azaltma ve bitkinin kök bölgesi boyunca eşit nem dağılımı sağlama gibi diğer yöntemlere göre birçok avantajı vardır.

Damla sulama on yıllardır var olmuştur, ancak yakın zamana kadar tarım ve bahçecilikte kullanımıyla daha popüler hale gelmemiştir. Damlama sulama, bitkileri ve bitkileri sulamak için kullanılan bir tekniktir. Borunun uzunluğu boyunca aralıklarla yayıcılar ile toprağa yerleştirilmiş bir boru sistemi kullanır. Yayıcılar, tipik olarak bir rezervuardan veya başka bir kaynaktan gelen bir su kaynağına bağlanır.

Damla sulama sistemleri, suyun korunması, buharlaşmanın azaltılması, yabancı ot ve zararlıların kontrol altına alınması, yüzey akışının azaltılması gibi birçok amaç için kullanılabilir. Damla sulama, hem küçük ölçekli çiftçilik hem de büyük ölçekli tarım için uygundur.

Damla sulama 8.000 yıldan fazla bir süredir kullanılmaktadır, ancak 1940'lara kadar dünya çapındaki çiftçiler tarafından benimsenmemiştir.

Damla sulamanın düşük işçilik maliyeti (elle sulamaya göre daha az), yüksek mahsul verimi (özellikle

Damla sulama, bitkileri sulamak için verimli ve etkili bir yoldur. Düşük basınçta suyu yavaş yavaş toprağa salarak bitkilerin sulanması yöntemidir. Damla sulama uzun zamandır var, ancak Amerika Birleşik Devletleri'nde ancak son zamanlarda popüler hale geldi.

Damla sulama sistemlerinin kurulumu basittir, kullanımı kolaydır ve az bakım gerektirir. Ayrıca, geleneksel yağmurlama sistemlerine kıyasla enerji tasarrufu sağlarken suyu korudukları için diğer bitki sulama yöntemlerinden daha sürdürülebilirdirler.

Damla sulama, saksılara veya çiçek tarhlarına küçük fideler dikmekten mısır veya soya fasulyesi gibi sıra bitkileri kullanarak büyük ölçekli tarıma kadar farklı şekillerde kullanılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Damlama Sulama Gaziantep